Zoutstal

Wij adviseren ook bij het plaatsen van een zgn. zoutstal voor paarden. Daarnaast kunt u ons inschakelen van begeleiding tot en met realisering van het hele project.

Het is gebleken dat zouttherapie bijzonder goed is voor alle paarden. Het komt vaak voor dat paarden last hebben van diverse longklachten of huidproblemen. Denk daarbij aan verkoudheid, hoesten, astma, bronchitis, COPD oftewel dampigheid en ook wel RAO genoemd, zomereczeem en andere vormen van eczeem, dermatitis, wonden, mok, schurft, jeuk, enz. Als de weerstand van het paard te wensen overlaat, is zouttherapie een bijzondere manier gebleken om die weer te optimaliseren. Wetenschappelijk onderzoek heeft (net als onze eigen ervaring inmiddels) aangetoond dat zouttherapie het aantal neutrofieten (bepaalde witte bloedlichaampjes) significant doet toenemen, wat weerstandsverhogend werkt.

“Iedere zichzelf respecterende manege of paardenhouder zou een zoutstal moeten hebben”

Voordelen van een eigen zoutstal:

  • Besparing in kosten.         De kosten van het installeren van een zoutstal zullen een investering zijn die de kosten van een dierenarts drastisch doen verminderen. Immers, als de weerstand van paarden omhoog gaat en de klachten verminderen door de zouttherapie, hoeft de dierenarts minder vaak te komen om dure medicijnen in te zetten.
  • 100% natuurlijk.                Er is een enorme toename van paardeneigenaren die naar natuurlijke alternatieven van behandelen zoeken in plaats van direct en in 1e instantie de dierenarts te raadplegen voor medicatie. Velen zijn ervan overtuigd dat medicatie ook voor paarden belastend kan zijn en willen daarom eerst een natuurlijke behandelvorm vinden. Zouttherapie voldoet daar geheel aan en is zowel in onderzoek als in de praktijk zeer effectief gebleken tegen longklachten en huidproblemen.
  • Het zelf in kunnen zetten van zouttherapie is een uitstekende manier om de conditie en weerstand van je paard(en) op een hoger niveau te helpen, zodat de kans op gezond blijven vergroot wordt.
  • Vóór (sport) prestaties inzetten van zouttherapie helpt het paard naar een hogere conditie en betere prestaties.
  • Na (sport) prestaties inzetten van zouttherapie helpt het paard versneld te herstellen van de topprestatie die het heeft neergezet.
  • Zouttherapie is geheel veilig t.a.v. dopingcontroles. Zout is een 100% natuurlijk middel en wordt door alle instanties wereldwijd (al dan niet met naam en toenaam) toegelaten als middel om de conditie en de prestaties van het paard te verhogen.

 

Wilt u meer weten over de inzet van zouttherapie bij paarden, kijk dan op www.equizouttherapie.nl