Welk zout?

Farmaceutisch zout: de beste keus!

Waarom puur NaCl (farmaceutich zout)?

In de wereld van halotherapie zie je hier en daar dat er adviezen gegeven worden gebruik te maken van Dode Zeezout Steenzout of Himalayazout omdat daar mineralen in zouden zitten. Dit zijn redenen om juist te kiezen voor farmaceutisch zout:

 1. De pure vorm van farmaceutisch zout maakt halotherapie zo effectief. Dat is wetenschappelijk aangetoond in vele studies. Hoe puurder het zout, hoe hoger het gehalte aan NaCl, hoe effectiever in de karakteristieken ervan: super absorberend, anti-bacterieel en ontstekingsremmend. 
 2. Dode Zeezout, Steenzout, Himalayazout en andere soorten bevatten een variëteit aan mineralen, metalen en andere elementen (er kunnen zelfs kleiresten in zitten). Daarbij komt dat deze zouten niet consistent zijn in de hoeveelheden van die andere stoffen. Alleen NaCl lost 100% op in water en blijft niet in de longen achter. Alle andere zouten kunnen dus schadelijk zijn door het achterblijven van stoffen in de luchtwegen. Die zouten zijn uitstekend geschikt voor koken en spijsvertering, inhaleren in de longen is echt iets anders; mineralen en elementen zijn voor het spijsverteringssysteem, niet voor de longen! Die andere stoffen zullen de halotherapie negatief beïnvloeden. 
 3. Farmaceutisch zout is bijna 100% NaCl en wordt o.a. gemaakt voor medische toepassingen, juist vanwege zijn zuiverheid. Dit pure zout is ook de basis van alle wetenschappelijke onderzoeken in de halotherapie, wat de zekerheid geeft dat dit het juiste zout is om te gebruiken voor goede resultaten.
 4. Andere zoutsoorten kunnen vervuiling (zoals klei of plastic resten) in zich hebben die schade aan zou kunnen richten aan de halogenerator.

Dit alles maakt de keus voor farmaceutisch zout makkelijk. En ondanks een wellicht hoge prijs per kg, wordt er per sessie zo weinig zout verbruikt, dat de kosten zeer laag, bijna verwaarloosbaar, per keer zijn. Kies dus ook de veilige soort, met de beste kans op succes en resultaat:

Farmaceutisch zout!

Zouttherapie Nederland biedt farmaceutisch zout aan voor gebruik in halogeneratoren, welk voldoet aan alle eisen die daarvoor gelden: de grootte van de korrels is daarin erg belangrijk om een juiste werking van de halogenerator te kunnen garanderen.

2 gedachten over “Welk zout?

 1. Farmaceutisch zout is dat ander zout dan dat men in de supermarkt koopt? Zo ja, waar kan ik dit zout kopen?
  Moet ik een grote investering doen om Halotherapie thuis toe te passen?

  1. Hallo Jef,

   Mijn excuses dat ik nooit heb gereageerd op je vraag. Op de een of andere manier heb ik dit bericht niet gezien en komt het nu pas op mijn scherm. Ik moet werkelijk eens onderzoeken hoe dat kan….
   Antwoord op jouw vragen:
   Ja, farmaceutisch zout is wel degelijk anders dan je in de supermarkt koopt. In de supermarkt koop je altijd zout waar additieven in zitten, bijvoorbeeld om klonteren tegen te gaan. Die wil je niet in je longen hebben vandaar dat farmaceutisch zout gebruikt wordt voor zouttherapie. Ik heb potten van 1 kg te koop voor €19,75 excl btw en verzending.
   De benodigde investering is afhankelijk van het uitgangspunt. Heb je een kleine kamer van max. 30m3 die je eigenlijk niet gebruikt of vrij kan maken voor regelmatige zouttherapie, dan hoef je alleen maar een halogenerator aan te schaffen. Ik raad je de HaloPrima03M aan, dit is een mobiele versie met medisch certificaat en kost €3300 excl. btw. Je kunt ook kiezen voor een losse cabine zoals je die wellicht kent van saunacabines. Daar kun je dezelfde halogenerator in zetten.
   Als je nog vragen hebt, zie ik die graag tegemoet op mijn mail: max@zouttherapienederland.nl
   Met vriendelijke groet,
   Max Willemsma

   UPDATE: Inmiddels is er voor thuisgebruik een nieuw model geintroduceerd, de HaloVita. Een klein, zeer handzaam model die je gewoon op je keukentafel kunt zetten, of in een speciaal daarvoor beschikbare zgn. zoutbooth kunt plaatsen. Zie voor meer info: http://www.halovita.nl

Reacties zijn gesloten.