Wetenschap

Halotherapie en wetenschap.

Zoekende naar wetenschappelijke onderzoeken betreffende halotherapie, zult u ontdekken, dat er slechts weinig beschikbaar is. De vraag is of dat komt door een desinteresse in het onderwerp, een ongeloof in de werking ervan, of heeft het te maken met de financiering van onderzoek? We weten dat farmaceutische bedrijven vechten als honden om onderzoek te mogen financieren op het gebied van kunstmatig gemaakte medicijnen. Omdat deze te patenteren zijn. Zout is dat niet. Dus niet interessant. En zelfs een bedreiging van de medicijnen die geld opleveren...

Toch is er wel veelbelovend onderzoek gedaan. Met goede resultaten. De elders op deze site genoemde Dr. Alina Chervinskaya heeft al meer dan 25 jaar van haar professionele leven als medicus gewerkt aan onderzoek naar zouttherapie op vele gezondheidsklachten. Zie daarvoor onder andere haar site.

Er is ook een Deens onderzoek bekend, wat onder de de subnaam "pilot" ook veelbelovend is, helaas is er geen vervolgonderzoek vanuit deze hoek bekend. Klik hier voor de tekst.

Artsen zijn in de regel minder geïnteresseerd in minder geld genererende goede therapieën. Onbekend maakt onbemind, maar als dat dan ook nog minder opbrengt... Ondanks die generaliserende opmerking over de instelling van artsen in het algemeen, zijn er twee Duitse longspecialisten die halotherapie in hun praktijk aanbieden. Omdat het werkt! Klik hier voor de aanbeveling van hen.

Rest ons te refereren aan al die empirisch opgetekende resultaten, overal ter wereld. Halotherapie wordt al vele jaren aangeboden in de vorm zoals wij dat ook doen. Sterker nog, Halomed, waar wij officieel distributeur van zijn in Nederland en België, is in feite de eerste die de aan wetenschap gekoppelde kennis en ervaring in de markt heeft gezet.

Het is een van de redenen waarom Halomed zo goed in de markt ligt, dat er een wetenschappelijke basis is waarop gebouwd wordt. Dat geldt zowel voor de apparatuur als de procedures.

 

 

Vertrouw ook op de kennis en kundigheid van Halomed. Neem contact op voor meer info en/of een afspraak!