Dieren

Zouttherapie voor dieren

“Als zouttherapie goed is voor de mens, zou het dan ook goed zijn voor mijn paarden?”

Dat was de startvraag waarmee zouttherapie rond 2010 in de paardenwereld werd geïntroduceerd. Inmiddels wereldwijd bekend met name in de paardenrace wereld, omdat het de conditie van het paard een enorme boost geeft, terwijl het volkomen veilig is voor het paard en de dopingtests! Daarbij komt dat het herstel na een topprestatie veel sneller gaat.

In de paardenwereld is het algemeen bekend dat longproblemen en huidklachten veel voorkomen bij paarden. Zouttherapie is een goede mogelijkheid gebleken om hier iets tegen te doen. Ook onder paardeneigenaren is er een trend merkbaar dat er liefst eerst naar 100% natuurlijke behandelingen gezocht wordt en als het niet anders meer kan, medicijnen in te zetten. Zouttherapie is een uitstekende methode gebleken bij paarden om de longen schoon te maken van slijmvorming, allergieën tegen te gaan en de weerstand en conditie te verhogen. Ook huidproblemen zijn goed te behandelen met zouttherapie, wereldwijd zijn daar goede ervaringen mee.

Equizouttherapie

Wij hebben voor de behandeling van paarden een aparte bedrijfstak opgezet: equizouttherapie. Kijk op de site voor meer info en kansen voor uw business.

Je kunt je eigen onderneming starten met het aanbieden van zouttherapie voor paarden. Daarbij kun je denken aan een eigen zoutstal bij je thuis of op pad gaan met een trailer waarin je de zouttherapie kunt geven. Het is ook mogelijk om je eigen diensten uit te breiden met halotherapie voor paarden.

Neem contact op voor meer info of een afspraak!

Neem contact op voor info of afspraak!