Ontwikkelingen

De markt voor zouttherapie ontwikkelt zich snel sinds 1990, toen de eerste DSA halogeneratoren het licht zagen. Wereldwijd komen zoutkamers, zoutgrotten, zoutstallen en zouttrailers (de laatste twee voor paarden) als paddestoelen uit de grond.

Het is niet zomaar een trend, waarin mensen steeds meer zoeken naar natuurlijke behandelingen voor allerlei ongemakken. De weerstand tegen de "reguliere" medische behandelingen groeit. Zou dat wellicht komen door onder andere de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica? En wellicht andere ontwikkelingen die de mensheid tegen staat? Feit is, dat mensen steeds vaker natuurlijke behandelingen inzetten tegen kwalen en ziektes en om hun weerstand te verhogen. En wat de mens voor zichzelf wenst, doet het dat ook voor hun dieren.

 

Kosten besparingen

De trend om te zoeken naar natuurlijke wijzen van behandelen heeft ook effecten op de kosten die gemaakt worden voor de gezondheid. Kosten, die in het ene geval vergoed worden door een verzekering, een andere keer zelf gedragen moeten worden. Het is niet zo makkelijk om eenduidig vast te stellen hoe de financiële effecten op lange termijn uitvallen bij de inzet van natuurlijke behandelwijzen. De afweging om over te gaan op natuurlijke middelen zal voor een deel gebaseerd worden op de kosten die ermee gepaard gaan, voor een ander deel ook op de voordelen die het heeft voor de gezondheid van de holistische mens (en dier).

Als we kijken naar de kosten van zouttherapie (even afgezien van de vergoeding ervoor), dan kan gesteld worden dat deze aanmerkelijk lager uitvalt dan reguliere behandelingen met medicijnen. De verlichting die zouttherapie geeft in de symptomen van vele longklachten en huidproblemen is zelfs zo sterk, dat uit ervaringen wereldwijd blijkt dat medicijnen vaak drastisch verminderd kunnen worden. Velen ervaren dat dan ook als een verlichting in de belasting van die medicijnen op het lichaam (en geest).

Wereldwijd is er dan ook een spontane groei merkbaar van halotherapie voor mens en dier (met name paarden). Die markt kent een enorme groei en biedt nog steeds veel kansen voor ondernemers die de service van zouttherapie willen bieden aan mens of dier.